KISS ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA 2014.10.16.

Hír
2014.10.17
11:58

„Én vagyok az a fiú, aki a kockakövet nem felszedi, hanem lerakja!”

Kiss Zsolt János
Vác város önkormányzati képviselője

Köszönet minden embernek, aki támogatta eddigi politikai munkámat és szavazatával segített!
Gratulálok Fördős Attila polgármesternek és a testületbe bejutott önkormányzati képviselőknek a megválasztásukhoz.
Tiszteletemet és elismerésemet fejezem ki minden jelöltnek is, akik becsülettel kampányoltak és állították össze programjaikat, de nem sikerült mandátumot szerezniük. Köszönöm a korábbi képviselőtársaimnak (dr. Jakab Zoltán, dr. Váradi Iván Attila, dr. Schmutzer Istvánné, Katonáné Doman Erika, Bánhidi Péter és Csereklye Károly – akikkel az elmúlt 4 évben együtt dolgozhattam,) a jó szót, az építő kritikát és a személyemhez való hozzáállásukat. Jó barátaim maradnak. Az országgyűlési választásokat követően nagyon sok ember elkeseredett, reményt vesztett, hogy nincs alternatívája annak a hatalmi rendszernek, melyet a Fidesz – KDNP pártszövetség kiépített az országban és a városunkban.

Az emberek temették a demokráciát, a tiszta politikát, a versenyt, a szabad, félelem nélküli életet. Ma az emberek féltik a munkahelyüket, a családjuk megélhetését, a gyermekeik karrierjét, félnek a sárga csekkektől, a jövőkép nélküli élettől. A Fidesz- KDNP brutálisan erős, lehengerlő kommunikációja, folyamatosan nyomás alatt tartja a magyar embereket. Egyrészt reményt csillogtat előttük, hogy a régi szociális hálót visszaépíti (rezsicsökkentés, bankok elleni szabadságharc) másrészt a látványosan adott kedvezmények többszörösét veszi ki sunyin és szinte észrevétlenül az emberek zsebéből (a 27 %-os ÁFA-val, a tartósan 400 Ft körüli benzinárral, az online pénztárgépekkel, a szegényebb emberek, a kisnyugdíjasok támogatásának csökkentésével).

Engem Vác Alsóváros és a külterületek lakói választottak meg a város képviselő-testületébe, hogy a problémáikat elmondjam és a testület, a városvezetés tagjaival közösen megoldjam. Bizonyítani akartam az embereknek, hogy van életképes alternatíva. Összefogva, folyamatosan egyeztetve és konszenzusra jutva lehet fejleszteni és formálni a szűk lakóközösségünket vagy akár a városunkat. Ebben a munkában minden demokratikusan, szélsőségektől mentesen gondolkodó váci állampolgárra, pártokra (DK – Együtt-PM – LMP – MLP – Szociáldemokraták – Zöldek) és civil szervezetre (kiemelten a SZAVAD, a Vácért Lokálpatrióták és a Pro-Urbe politizáló közösség) számítok. Köszönöm a választókörzetem jelöltjeinek, hogy egymás sározásától, lejáratásától mentesen kampányoltak, mindannyian számíthatnak rám a jövőben, az Ő képviselőjük is vagyok. Hiszem, hogy az állandó mocskolódás nem visz előrébb. Sokkal inkább az építő kritika, az érvek és javaslatok ütköztetése az, ami eredményt hoz, célba ér.
A város október 12-én választott! Vezetőt Fördős Attila személyében és testületet, melynek többségét a Fidesz-KDNP szövetsége adja a következő 5 évben.

Az én feladatom a néhol támogató gondolatot vagy építő kritikát megfogalmazó, máshol pedig önálló javaslatokat beterjesztő, konstruktív ellenzék megjelenítése lesz. Komolyan gondolom, hogy a város vezetőinek a rendelkezésre álló források felhasználásánál új, a közösség érdekeit jobban szolgáló priorításokat kell felállítania. Szeretném, ha az ötletek mögött lenne többség, hogy azok megvalósítása mindenki számára fontos és támogatható legyen. Eddigi tapasztalatomat, munkámat felajánlom a város vezetése számára, hogy közösen tudjuk lerakni a kockaköveket, melyből egy élhetőbb, biztonságosabb, szerethetőbb város születhet.

Azért vagyok szocialista, mert hiszek abban, hogy
– az emberek között nem lehet olyan különbség, hogy némelyikük éhezik, mások pedig százmilliós ingatlanokban élnek,
– hiszem, hogy van társadalmi szolidaritás, csak valahogy ma elnyomják az egyének megélhetési gondjai,
– tudom, hogy egy ember nem annyit ér, mint amennyije van, hiszen nem mi határozzuk meg, hogy hová születünk.

Munkahelyek, tisztességes megélhetés, hit, család és egészség testben és lélekben ezek a legfontosabb alapelveim.
Kérem csatlakozzanak hozzám, építsük közösen városunkat!